Tein äsken erään aika mieluisen muutoksen kuvaukseen. Siellä on pitkään lukenut, että työpaikka kelpais. Enää ei sitä murhetta ole, sillä maanantaina puolen päivän aikaan sain aika mieluisen soiton eräästä paikasta, jossa olin 2. kierroksen haastattelussa viime viikon loppupuolella. Viikonlopun jälkeen tapahtuu odotettu muutos aamuheräämiseen :) Työpaikka on juuri sitä mitä mielelläni teenkin, mistä minulla on kokemusta ja lisäksi paikka on vakituinen! Huikea tuuri reilun kuukauden (virallisen) työttömyyden jälkeen. On siis sanomattakin selvää, että kulunut viikko on mennyt erittäin rentoutuneissa fiiliksissä. Hoidettavana on vain ollut pieniä käytännön asioita, kuten vähän totuudenmukaisemman verokortin hankinta ja työkkäriin sain ilolla ilmoittaa, että työnhakuni ei ole enää sunnuntain jälkeen voimassa. Kelasta tuli huippunopeasti kielteinen päätös työttömyysturvan lakkaamisesta, kun myönteistä päätöstä sai ensin odotella melkein kuukauden. Jännä juttu.

Vaikka oma fiilis onkin ollut korkealla, oli keskiviikko aika musta, joskin mielenkiintoinen uutispäivä. Erityisesti tietysti harmittaa Nokia-uutiset Salosta, sillä seudulla niille 1000 työttömäksi jäävälle ei yksinkertaisesti ole töitä. Myös lakkautettavien varuskuntien paikkakunnilla lienee aika samanlainen fiilis. Mutta kun nyt jostain on valtion pakko säästää, niin mieluummin puolustusmenoista kuin esimerkiksi sosiaali-, terveys- tai koulutusmenoista.

Katsoin  eilen kyselytunnin ja tänään pääministerin ilmoituksen ja vähän sellainen "nyt jäitä hattuun"-olo jäi. Keskiviikkona (virallisesti) julkistettu kuntauudistuskartta oli vasta virkamiesesitys. Kun esityksen lausuntokierros kunnissa on myöhemmin keväällä ohi, voi kartta näyttää melko erilaiselta. Toivon ainakin kovasti niin, koska esityksen mukainen kuntakartta vaikuttaa aika hurjalta ja vain pakon edessä toteutettavalta.