Varotus! Tekststä saattaa puuttua pakotellen iiiiii krjama koska näppämstö e suostu stä ana lattamaan pakolleen.

Jänskätyksen viikonloppu.

Eilen valittiin sitten edustaja Suomelle toukokuisiin Euroviisuloihin Moskovaan. Ei mennyt ihan nin kuin olisin halunnut... Mutta toisaalta mummomafia voitettiin (ei Kansaa, tai Sillanpäätä superfinaalissa), eikä tällä kertaa "heviäkään" lähde Suomelta noihin eurooppalaisiin kisoihin. Ei sillä että "hevissä" mitään vikaa olisi. Se vain on vähän nähty. Niinkuin on kyllä tämä europoppikin. Nimittäin jo 90-luvulla. Tähän päivään olisi mielestäni sopinut erinomaisesti Signmarkin ja Osmo Ikosen positiivinen asenne musiikintekoon ja sen esittämiseen. Heillä oli pointti! Eihän Speakerbox biisinä loista, muttei kyllä loista Lose Controlkaan. Muuten äänestin, joten minulla on oikeus valittaa! Mutta näillä mennään, ja toukokuussa nähdään miten Waldon ihmiset pärjää! Toivottavasti ei ole kisoissa tusinaa samanlaista kappaletta, ja lavaesitys onnistuu täydellisesti. Ehkä sitten voi jotan pisteitäkin tulla, kenties ainakn rakkaalta länsinaapurilta :)

Tänään Kuorosota. Odotin mielenkiinnolla, koska biisivalinnat illalle olivat poikkeuksetta hyviä. Tottakai kotiin päin vedetään, ja oman kotikaupungin kuoroa kannatetaan:) Mutta tänään omat suosikkini olivat Espoon ja Tampereen kuorot. Ihan jees suoritukset Heinolan, Lappajärven ja Salon kuoroilta. Helsinkin kuoron vedosta en perustanut. Olen ilmeisesti poikkeuksellinen, mutta tykkään Espoon kuorosta! Enkä ainoastaan Mikki Kausteen takia. Vaan ehkä enemmänkn Mikin biisivalintojen takia. Viime viikkoinen All you need is love - <3 ja tällä viikolla Staying Alive (rakastan tanssileffoja, se nyt tässä myönnettäköön, ja siksi myös juuri tämä discomusa saa jalan väpättämään). Aina ei jaksa Weelerin ylipirteyttä, mutta tänään se mielestän toimi erinomaisesti, juuri Wannabeessa. Heinolan Let me Entertain you oli hyvä, mutta ei päässyt vauhtiin. Miksi tuossa onkin niin lyhyt tuo aika, kuoroja katselisi ja kuuntelisi mieluusti pitempäänkin. Ja johtuuko se vain minusta, vai onko Kuorosodassa mainostaukoja kovin tiheään tahtiin? Sama fiilis jäi myös Lappajärven esityksestä, ei päässyt täyteen vauhtiin. Pääkaupungin Amaranthista en vain tykännyt, ei sille sen enempää perusteluista. Fiilis vain jäi puuttumaan.

Elonkerjuusta suuresti pitävänä yritin etsiä oikeanlaista asennetta kuunnella Veetin kuoron Pauhista, mutta... Soolot eivät oikein toimineet, vaikkakin tiedän toisen soololaulajan olevan todella hyvä laulaja! Miksausmoka? Kuoro-osuudet... Niin. Ehkä Elonkerjuun tuotannosta olisi löytynyt joku paremminkin kuorolle sopiva biisi. Mutta ehdottomasti pisteet kuorolle asenteesta ja esityksestä! Ja jatkoon menivät, sehän on tärkeintä :)

Sitten jaettiin Jussi-patsaat, kotimaisen elokuvan ystävänä tämä gaala kiinnosti. Hävettävän vähän olen taas tänään ehdolla olleita elokuvia nähnyt, mutta jahka ne dvd:lle ilmestyvät :) Listalla on ainakin Putoavia enkeleitä, Niko-Lentäjän poika, ehkäpä Sauna, Erottamattomat ja Katastrofin aineksia onkin jo dvd:llä niin se seuraava vuokraamon hyllyltä mukaan tarttuva :) Mielestäni aika hyvin menivät tänä vuonna palkinnot, jakaantuivat ihan kivast eri elokuville. Oma ehdoton suosikkini Dome Karukoski sai parhaan ohjaajan pystin, josta olin oikein tyytyväinen. Ja kuinka liikuttava kiitospuhe! Ja se pusu Vanhasen poskelle. Oikein hyvä myös, että yleisö äänesti Tummien Perhosten Kodin vuoden parhaaksi elokuvaksi :) Putoavia enkeleitä ilmeisesti ollut näyttelijöiden elokuva (Knihtilä paras naissivuosa, Leeve paras naispääosa, Korpela paras miespääosa), mielenkiinnolla odotan kyllä nyt sen näkemistä. Taitaisi se vielä mennä valkokankaallakin, mutta seuraava kankaalta nähtävä lienee kyllä Karukosken Kielletty hedelmä. Sitä odotellessa...

Mitä muuta? Olen viikonloppuna tehnyt kaikkea muuta, ettei vaan olisi tarvnnut tehdä kouluhommia. Olen siivonnut, viettänyt aikaa ystävien kanssa, leiponut, käynyt kävelyillä... Huomenna on ehkä pakko tehdä koulujuttuja. Kunnolla ensin vaan unta ennen sitä :)