Tenttilukuviikonloppu ja ruokakokeiluviikko päättyi tänään vispipuuron teon alkeiden parissa. Viikolla aikaisemmin tein ensimmäistä kertaa itse kaalilaatikkoa, hyvää tuli ja tänään tosiaan oli kokeiluvuorossa ensimmäinen vispipuuro. Onnistui sekin! Nämä kaksi ruokaa ovat ultimate-kotimaisia, hyvää ja edullista ruokaa. Ei välttämättä synny nopeasti, mutta voi tehdä suuremmat annokset ja piisaa siten pidempään.

Vispipuuron resepti olikin Taina Jääskeläisen Opiskelijan keittokirjasta (Karisto, 2008) ja kerrankin seurasin reseptiä lähes orjallisesti.

Ohje:

4dl puolukoita (mietin itse että myös punaiset viinimarjat sopisivat oikein hyvin)

1 l vettä

ripaus suolaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl mannasuurimoita

2 tl vaniljasokeria

Survo puolukat kattilan pohjalle, lisää vesi ja suolaripaus. Keitä n. 10-15 min. Siivilöi mehu kattilaan, tai älä. Itse annoin kuorien olla, niistä saa kuitua. Mausta sokerilla, ripottele joukkoon mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä n. 10 min. Annan puuron jäähtyä hetki ja vatkaa sen jälkeen kuohkeaksi vaahdoksi (erittäin vankasti suosittelen sähkövatkainta). Mausta vaniljasokerilla. Tarjotaan maitotilkan kanssa aamu-, väli- tai iltapalana.