Vaalirahoitusjupakka Suomessa on edennyt siihen pisteeseen, että osa oppositiosta vaatii hallituksen eroa, eduskunnan hajottamista ja ennenaikaisia vaaleja. Mielenkiintoista on nyt katsoa pysyvätkö Vihreät yhtenäisenä.

Aloin miettiä, että pystyisinkö äänestämään ainuttakaan nykyistä eduskuntapuoluetta hyvällä omatunnolla, jos ennenaikaiset vaalit tulisivat tai ylipäätään seuraavissa eduskuntavaaleissa 2011. Olen tähän mennessä saanut äänestää kerran kaikissa tärkeissä vaaleissa: presidenttiä, kansanedustajaa, kunnanvaltuutettua ja europarlamenttiedustajaa. Olen aina äänestänyt enemmän ihmistä kuin puoluetta, vaikkakin kaikki ovat edustaneet samaa puoluetta, naisdemareita kaikki. Mietin aikaisemmin tänään, että mitä puoluetta oikeasti voisin nyt äänestää. Ei kokoomusta (yllätysyllätys), vaadittaisiin aika törkeän hyvä tyyppi, että tätä ruiskukkapuoluetta äänestäisin (tai tähän täytyy ottaa sellainen oikeus itselleen, että jos seuraavissa presidentivaaleissa toisella kierroksella olisivat vastakkain Vanhanen ja Niinistö niin kyllä mä Niinistöä äänestäisin, mutta presidentti ei saakaan sitten kuulua mihinkään yhdistykseen, edes naantalin napatanssijoihin). En myöskään, tällä hetkellä ainakaan, äänestäisi Vihreitä. Puolue on mielestäni myynyt sielunsa ja aatteensa hallituspaikan takia. Eivät oikein nappaa kristillisdemokraatit tai ruotsalaisetkaan. Keskusta nyt on aivan ehei. Vaikka olikin kyllä ilahtunut Riikka Mantereen läpimenosta EU-parlamenttiin, hänestä oli muuten taannoin hyvä juttu jossain naistenlehdessä, jonka luin hammaslääkärin vastaanotolla. Perussuomalaiset ovat ajatuksellisesti niiiiiiin kaukana, että jotain aika dramaattista täytyisi tapahtua ennen kuin jonkun perussuomalaisen numero mun äänestyslappuuni päätyisi. Eli jäljelle jää vasemmisto. Demaritkin jotenkin tuntuvat tällä hetkellä kaksinaamaisilta. Ja en nyt sitten tarkoita, että pitäisin äitiäni, naapuriani tai muita tuttuja kaksinaamaisina (koska heidän vaalirahoituksensa tiedän suurin piirtein), mutta onko esimerkiksi Urpilainen kaivanut aivan varmasti kaikki luurangot kaapistaan ? Ja sitten se pienituloisuus. Oikeasti alle 2900€/kk pienituloinen ? Missä maailmassa se nainen elää.

Ehkä äänestän sitten Vasemmistoliittoa. Ei sekään kyllä oikein hyvältä tunnut. Toisaalta en halua olla äänestämättäkään. Ei nyt ihan vielä niitä uusia vaaleja eihän ?!

Luin tänään mielenkiintoisen jutun Newsweekista Teddy Kennedystä. Tarttis varmaan katsella kirjastosta löytyiskö joku elämänkerta. Ja vähänkö muuten haluan myös lukea Janne Ahosen Kuningaskotkan ja Pekka Herlinistä kirjoitetun elämänkerran. Ehkä kuitenkin ihan ensin täytyy selvitä kaikista oikeudellisista tenteistä.