Elokuu on jo pitkällä. Töitä on jäljellä enää parisen viikkoa, joiden jälkeen koittaa odotettu paluu Turkuun ja opiskelijan arkeen. Tuo mainittu opiskelijan arki tulee olemaan melkoisen kevyt alkusyksyn - noin 8 tuntia viikossa kontaktiopetusta. No onpahan ainakin aikaa panostaa englannin etäkurssiin ja muiden kurssien etätehtäviin. Ja voi aloittaa tutkimaan opinnäytetyöhön soveltuvaa aineistoa ja lukea sataa kirjaa ja käydä useasti samppalinnan purtsilla (jonne on muuten jotenkin kummallisesti ikävä ;)). Saa nauttia Turun syksystä! Kesä kun on vähän mennyt ohitse. Toki täytyy myös katsella, jos jotakin osa-aikatyötä tai mahdollisesti jopa viimeinen harjoittelupaikka "kävelisi vastaan".

Töiden teon lisäksi olen elokuussa poiminut marjoja, uinut, edustanut, päättänyt lähteä ehdokkaaksi, pelannut jalkapalloa, kannustanut yleisurheilukentän laidalla ihan noin vain muutaman mainitakseni. Olen myös Saran kanssa oodeillut (ja kauhistellut teini-ikäisten juomista, tai ainakin minä kauhistelin).

Eilen jonotin Saran kanssa jälleen (ihanaa seuraa) paikalliseen kuppilaan kauemmin kuin pitkään aikaan mihinkään anniskeluravintolaan ja nautin Jenni Vartiaisen keikasta täysin siemauksin - hän on niin kaunis, upea laulajatar, jolla on mieletön ääni, lavakarisma ja upeita biisejä. Toimii! Erityisesti jälleen kerran ihastelin Minä ja hän-kappaletta, joka löytyy tänä vuonna ilmestyneeltä Seili-albumilta. Mielettömän kauniit sanat ja sävellys.

Yöllä polkiessani kotiin, kärsin omasta tyhmyydestä ja laiskuudesta. Päästäkseni kotiin on valittavana kaksi reittiä, isot mäet tai tasainen tie. Isot mäet olisivat olleet valaistut, mutta laiskuus iski tuolloin kahden jälkeen yöllä ja valitsin tasaisen tie. Joka siis ei ollut koko matkalta valaistu. Näkyvyys oli melko heikko - syynä tähän pimeyden lisäksi oli kaamea sumu, joka jo yksinäänkin olisi riittänyt, kun sumun kosteus aiheutti myös silmälasien kastumisen. Pyöränlamppuni oli melko hyödytön tilanteessa. Se on tarkoitettu lähinnä siihen että minut nähdään, mutta minä en näe. Onneksi reitti on todella tuttu - joten ei sillä näkemisellä nyt niin väliä. Kotiin selvisin :), seuraavalla kerralla valitsen ehkä kuitenkin ne mäet.

Tänään on ollut niin sunnuntai - olen nukkunut, lukenut, nukkunut, lukenut, välillä vähän syönyt ja pessyt pyykkiä, lukenut.