Ostospäivän päätteeksi tehtiin äitiliinin kanssa täytettyjä kesäkurpitsoita. Miesväki on poissa, niin kasvisruuat hyppii pöydälle.

Ja ohje kuuluu:

2 kesäkurpitsaa  ja  hieman öljyä

 

täyte: 1 dl tummaa riisiä ja vettä missä se keitetään ja keitinveteen voi laittaa myös kasvisliemikuution

75 g (eli puoli pussia) aura-murua tai vaihtoehtoisesti jotakin muuta hyvää juustoa jos aurasta ei tykkää, esim. fetaa

tilliä nippu silputtuna

sitruunapippuria

yrttisuolaa

pari tomaattia

juustoraastetta

 

halkaise kesäkurpitsat ja koverra pehmeä osa pois, uunivuoan pohjalle suosittelen laittamaan hieman öljyä. tee täyte: keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja sekoita se muihin täytteen aineksiin. jaa täyte kesäkurpitsapuolikkaille ja päälle tomaattiviipaleita, kaiken tämän päälle vielä juustoraastetta.

 

kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 min, kunnes juusto on sulanut ja vähän ’ruskettunut'

tarjoa raikkaan salaatin ja raejuuston kanssa. namskis !        1246121884_img-d41d8cd98f00b204e9800998e