Ostospäivän päätteeksi tehtiin äitiliinin kanssa täytettyjä kesäkurpitsoita. Miesväki on poissa, niin kasvisruuat hyppii pöydälle.
Ja ohje kuuluu:
2 kesäkurpitsaa ja hieman öljyä
täyte: 1 dl tummaa riisiä ja vettä missä se keitetään ja keitinveteen voi laittaa myös kasvisliemikuution
75 g (eli puoli pussia) aura-murua tai vaihtoehtoisesti jotakin muuta hyvää juustoa jos aurasta ei tykkää, esim. fetaa
tilliä nippu silputtuna
sitruunapippuria
yrttisuolaa
pari tomaattia
juustoraastetta
halkaise kesäkurpitsat ja koverra pehmeä osa pois, uunivuoan pohjalle suosittelen laittamaan hieman öljyä. tee täyte: keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja sekoita se muihin täytteen aineksiin. jaa täyte kesäkurpitsapuolikkaille ja päälle tomaattiviipaleita, kaiken tämän päälle vielä juustoraastetta.
kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 min, kunnes juusto on sulanut ja vähän ’ruskettunut'
tarjoa raikkaan salaatin ja raejuuston kanssa. namskis !
Kommentit