Maaliskuu alkoi 'mukavalla', tenttejä ja projektia täynnä olleella kouluviikolla. Sen jälkeen oli nollauksen tarve: kauppiksen tyttöjen (tai osan niistä) kanssa kokoonnuttiin, nautittiin naista väkevämpää ja tanssittiin Turun yöelämässä näännyksiin. Etkoiltiin mun luona ja tarjoilin aivan taivaaallista mustikka-valkosuklaajuustokakkua.



 

Kakun resepti saatu tuttavalta, tavoilleni uskollisena en tätäkään voinut tehdä täysin reseptiä noudattaen vaan kyllähän minä sovelsin, hyvää tuli silti :)

Charlottan mustikkajuustokakku


pohja
200 g marie keksejä
150 g voita

täyte
600 g philadelphia juustoa (itse käytin pirkan maustamatonta tuorejuustoa, ja sitäkin vain 400g, riitti ihan hyvin)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä (perunajauho ajaa saman asian)
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata (itse käytin Kalevin valkosuklaa-mustikkasuklaata)

pinnalle
2 dl mustikoita
sokeria

1. murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa. taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
2. vatkaa tuorejuusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat.
3. kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle.
4. paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 min. sammuta uuni ja anna paistua jälkilämmöllä noin 30-40 min.
5. nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.


ps. yökukkujat muistakaa ensi yön Oscar-gaala suoraan Hollywoodista.