Kaksi päivää, kaksi mitalia. Ihan jees, vaikka voi perse, kyllä tänään harmitti AnssiKn neljäs sija. Häntä itseään lainatakseni: p***a kisa. Huono tuuri. Mutta ei me kotikatsomoiden kannustajat heitetä kirvestä kaivoon, vielä on kisoja jäljellä.

Aino-Kaisa Saarisen hieno kultamitali eilen avasi kisat Suomen joukkueella hienosti, ja jo tänään nähtiin ensimmäinen yllätys, kun Matti Heikkinen (kuka?!? mitäh?) otti pronssia. Huomenna luvassa olisi mitalia naisten 7,5x7,5:sta ja kenties kuka ties mäkimiesten HS100:sta... Lauantai-illan (päivän) toivotut.

Viikko on mennyt jotenkin lusmuillessa. Tiistaina tosiaan käytiin Saran kanssa katsomassa Kielletty Hedelmä, oli ihan hyvä. Odotukset oli ladattu aika korkealle, johtuen Karukosken kahdesta aikaisemmasta mielestäni mestariteoksesta. Ehkä jotakin jäi puuttumaan. Jokatapauksessa katsoin elokuvaa kahden tytön kasvutarinana, siinä toimi ihan hyvin. Marjut Maristosta pidin erityisen paljon. Hänestä kuullaan vielä.

**25 min tauko, raportoidessa tapahtumia ensin isän ja sitten äidin kanssa**

Mä en ihan oikeasti enää muista mitä muuta piti kirjoittaa Kielletty Hedelmästä. Elokuvassa oli myös koomisia piirteitä, mitkä tekivät siitä suhteellisen viihdyttävä, mutta samalla myös koskettava elokuva. Kauniita maisemia, hyvä musiikki. Toimi ihan jees. Ei joskaan ehkä ihan niin loistava kuin Karukosken aikaisemmat.

Eilen katsoin We don't live here anymore, jenkkileffan ykköseltä. Mielenkiintoinen aihe, ja näyttelijät Mark Ruffalo, Naomi Watts, Laura Dern ja Peter Krause tekivät hienot roolityöt. Vaikutti melko pienen budjetin elokuvalta, en tiedä oliko sitä, mutta tykkäsin. Koskettava. Tänään ajattelin katsoa legendaarisen Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa, en ole nähnyt sitä.

Huomenna siivouspäivä, tosin aloittelin jo tänään pölyjä pyyhkimällä. Muunmuassa tuolta hyllyltä, jolta niitä ei olekaan pyyhitty sitten muuton... Heh. Sunnuntaina askartelu/raportointitalkoot ja herkkuja. Niin ja Oscar-gaala. En ole katsonut sitä suorana sitten 2006 (lukuloma), nyt olisi tarkoitus taas! Toivottavasti vaan jaksan valvoa, strategiana on nukkua pari-kolme tuntia ennen ja sitten sen jälkeen.

Lukeakin pitäisi. Lakien laadinta ja vaikutukset-teos on nyt noin puolessavälissä. En ole kenties ikinä lukenut noin tylsää tekstiä. Mutta olen päättänyt että kahlaan sen läpi, vaikka siitä ei mitään mieleen jäisikään.

Vielä täytyy hehkuttaa, että pelasin eilen ensimmäisen kerran Kenoa (enkä ole siis koskaan lotonnut tai mitään muutakaan vetoa laittanut, Veikkauksen raaputusarvan joskus ostanut). Ja heti voitin! Huisit 9€ euron panoksella. Nyt siellä pelitilillä on rahaa. Lotossa olis huomenna 3 000 000 €, siinä on monta nollaa...