Oikeasti, miten voi opettaja saada päähänsä tässä vaiheessa kurssia (alkanut siis tammikuussa, loppuu huhtikuun loppuun), että tähän aiheeseen voisikin tentin lisäksi sopia kivasti 5 artikkelireferaattia. Jes ! Niitä mä niin rakastankin. Lisäksi tällä hetkellä on menossa toinenkin samaisen opettajan kurssi, jossa kuin myös kirjoitetaan vähintään 5 referaattia. Siinä tosin ei ole tenttiä, mutta läsnäolopakko maailman kuivimmilla luennoilla. Haluan kuitenkin suorittaa opiskelu-urani kunnialla loppuun ja siihen kuuluvat nämä kurssit kunnialla läpi. Perustelut kuitenkin näille yllättäneille 5 referaatille olivat ihan parhaat ”kun eihän teillä nyt juuri muutakaan ole”. Ei muuta kuin yksi opinnäytetyö joo. Noh, kirjoitellaan referaatteja nyt sitten viikonloppuna. Piti itse asiassa kirjoitella niitä jo kovasti tänään, mutta viime yö meni sen verran unettomasti että eipä juuri ole kiinnostanut. Yhden työhakemuksen lähetin, mutta ei tästä unelmaduunista vielä sen enempää. Sitten jos kutsu haastatteluun tulee J Pitäkäähän kuitenkin peukkuja.

Unettomuuteenkin on syy. Viime viikonloppuna tuli hauskan ja rentouttavan miniloman tuliaisina Turkuun harvinaisen kiukkuinen yskä, aivastelu ja nuhatauti. Tuntuu, että olen viime päivät elänyt yskänlääkkellä, finrexinillä, kuumalla mehulla ja mynthoneilla nenäliinojen keskellä.

Päivää ei myöskään piristä se, että kevät on näemmä ottanut takapakkia ja tietoisuus siitä, että Salossa esiintyy tänään Paleface ja Klubilla huomenna Jenni Vartiainen. Lohduttaudun sillä, että molemmat ovat kesällä Ruisrockissa. Nautitaan Jennistä tänään Korkojen kerassa ja Anna Puusta huomenna muuten Suomen parhaassa kuorossa.

Viime päivinä olen havainnoinut sitä, kuinka opiskelijakollegaani suhtautuvat hävettävän ohittavasti tuleviin eduskuntavaaleihin. Turha valittaa opintotuen määrästä (tai muusta), jos ei äänestä! Niin. Tosin on niitä muitakin, alkuviikosta SSS:ssa oli haastateltu arvioilta ehkä 40-vuotiasta naista, joka kertoi ettei jaksa innostua eduskuntavaaleista, kun asiat ovat niin tylsiä. Innostuu vasta presidentinvaaleista. Presidenttihän tässä maassa päättääkin enemmän asioista kuin eduskunta. Jooh. Tietoisuutta kehiin ihmiset!