On tuossa auki opn-tiedostokin, mutta jotenkin tämä oli houkuttelevampi. Kerrottakoon, että opinnäytetyö on erittäin keskeneräinen. Vaikka toisaalta, jos listaa niin eihän siitä puutu enää kuin vähän täydennystä teoriaan, tutkimustulosten purku pääosin, johtopäätökset ja loppuyhteenvedot. Plus tiivistelmä.

Syksyyn saa mahtua muutakin. Kuten esimerkiksi kotimaan matkustelua, kirjoja, treffejä, leffoja, joogaa ja afropowerdancea, ystäviä… ja maanantaina työhaastattelu.

----

Viime päivinä olen myös lukenut runsaasti enkelielisa.vuodatus.net ja sieltä eteenpäin Minttiksen blogia. Olen useita kirjoituksia lukenut vähintään itku kurkussa, ellen jopa kyyneleissä. Lyhyesti: blogia pitää rippikouluikäisenä viime helmikuussa itsemurhan tehneen tytön vanhemmat, pääosin isä. Tytöltä jälkeen jääneet päiväkirjat (tekstejä löytyy Minttiksen blogista) kertovat karua kieltä mielettömästä pahasta olosta, jota tyttö on kantanut sisällään ennen kuolemaansa. Tyttö oli koulukiusattu, hakattu ja uhkailtu. Opettajan ja toisten piittaamattomuus on sydäntä särkevää. Kun näihin teksteihin törmää, ei voi muuta miettiä, kuin miksi ei kukaan uskalla puuttua ? Surullista on myös lukea enkelilapsen isän ja äidin ajatuksia, miksi kumpikaan ei huomannut mitään ja erityisesti itku tulee, kun lukee isän tarinaa, siitä kun löysi tyttärensä kuolleena. Isä myös pohtii, onko lapsen kuoleman rangaistus siitä, kun itse on ollut koulukiusaaja.

Itse myönnän tietäväni sekä koulukiusaajan että koulukiusatun osan. Ei kuitenkaan niin isossa mittakaavassa kuin Elisan tapauksessa oli kyse, mutta kuitenkin. Olen itse pyytänyt anteeksi ja anteeksi saanut, mutta ei se sitä poista etteikö kaduttaisi. Suosittelen yllämainittuja blogeja.